vek circle green vek logo bw inverted 1 vek logo inverted green 1 vek logo color final blk 1 vek logo inverted green 1 vek logo bw inverted 1 vek logo inverted green 1 vek logo color final blk 1 vek circle green

21 April 2009

Белешки Од Состанокот Број 5 - Minutes from Meeting #5

Волонтер Екологија Кратово (ВЕК)
Белешки Од Состанокот Број 5

ЛОГО
За Лого ќе се дискутира со Професор по Уметност, во Четврток 16 Април 09

МУЗИЧКИ КОНЦЕРТ
Постои можност проф.Давор да ни обезбеди озвучување.
Можни локации: Школо, Спортска Сала, Сити Кафе, Дискотека “Амнезија„
Можни Музичари: Пол. Давор, други?
Пол и Џесика ќе разговараат со проф. Давор исто така и со Училиштето, сопственикот на Сити Кафе, сопствениците на Дискотека “Амнезија„.

Ние сметаме дека пристапна цена за влез би била 50 ден. Исто така разговаравме за понуда на влезници од три различни вредности, како:
50 ден (само влез)
100ден (влез + 1 бесплатен пијалок)
250ден (влез + маица)

АУКЦИЈА
За време на концертот ќе има отворено тивка аукција на фотографии. Секој член на ВЕК ќе биде дел од создавање на фотографии за Кратово и природата околу Кратово, при тоа имајќи го во предвид нашето мото „Чист Град- Убав Град“. Фотографиите ќе бидат понудени на аукција, со цел да се соберат средства за Клубот. Членовите кои сакаат да земат учество во професионално креирање на фотографии ќе бидат претходно обучени од страна на Џесика. Од направените фотографии би можеле да изготвиме годишен календар, кој би го понудиле на продажба.

ЛОТАРИЈА
За време на Концертот може да организираме лотарија, каде посетителите преку купување на билети дирекно учествуваат во лотаријата и претставуваат потенцијални добитници на награда. Наградата би можела да биде бесплатна вечера за двајца во ресторант.

МАИЦИ
Одлучивме дека Маиците се подобра опција за разлика од комбинизоните, затоа што се попрактични и мултифункционални. Би можеле да порачаме повеке маици, од кои дел ќе бидат пподавани заедно со влезниците. Ние би можеле да порачаме и безбол капи како и платнени торби на кои ќе стои нашето лого, кои би ги понудиле на продажба за прибирање на средства. Во центарот на градот може да поставиме штанд на кој би ги поставиле торбите, маиците и капите.

На Англиски:
Volunteer Ecology Kratovo (VEK)
Minutes from Meeting #5

LOGO
The Logo will be discussed with the art teacher on Thursday, 16 April 2009.

MUSIC CONCERT
Davor might be able to lend us his sound equipment.
Possible Locations: School, Gymnasium, City Café, Discothèque
Possible Musicians: Paul, Davor, Other?
Paul and Jessica will talk to Davor and to the school, City Café owners, and Discothèque owners.

We think a reasonable admission price is 50 den. We discussed a tiered admission price system:
50 den (admission)
100 den (admission and 1 free drink)
250 den (admission and t-shirt)
Etc.

AUCTION
During the concert we can auction off photographs with a silent auction. Any members of VEK can take nature photographs or photographs of Kratovo keeping in mind our motto “Clean City - Beautiful City” to be auctioned off to raise funds for our club. Jessica can show members how to use her camera to take these photographs. From these photographs we might also be able to make and sell a calendar.

RAFFLE
We could also have a raffle during the concert. A raffle is a lottery in which a many people buy tickets for a chance to win a prize. The prize could be a free dinner.

T-SHIRTS
We decided that t-shirts are better than coveralls because they are more versatile. We could order extra t-shirts to sell as a fundraiser. We could also maybe order baseball caps and tote bags with our logo on it to sell as a fundraiser. We can make a selling stand to sell tote bags, t-shirts, and baseball caps in the center.

No comments:

Post a Comment